Bandet

ANN-TURI FORD

(sang)

har sunget engelsk og norsk folkemusikk, jazz, pop, gamle slagere og revyviser i mer enn 25 år. Sammen med Tron Hirsti sang hun inn Gerd & Otto-slagere i NRK-programmet Søndagsposten. Sangundervisning i flere år hos Birgitte Grimstad og Magni Wentzel. Har opptrådt sammen med sin samboer Gjermund Kolltveit og mange andre musikere i forskjellige sammenhenger. Gjennom Ford folk og duoen ATA har hun fått en viss lokal tilhengerskare på Nesodden.

GJERMUND KOLLTVEIT

(fele, hardingfele, bratsj, nøkkelharpe, rebek, kantele, harpeleik, munnharpe, beinfløyte, enrader, torader, pianotrekkspill, triangel, sang)

er musiker og musikkforsker, med utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Universitetet i Oslo. Har spilt med Trond Granlund, Somebodys Darling, Merit Hemmingson og fler. Han behersker flere stilarter. Spiller fele, bratsj og andre strengeinstrumenter, blant annet historiske egenbygde. Driver nettstedet Musark.

JAN HELGE HENRIKSEN

(gitarer, sang, synth, trøorgel)

studerte trompetspill ved Østlandets musikkonservatorium, mastergrad i konstnarlig gestaltning hvor han jobbet med å skape et interaktivt lydmiljø. Har vikariert i Forsvarets stabsmusikk, har vært musikklærer i Sverige i ti år og kunsterisk leder for flere oppsetninger. Har drevet dataprogrammering i ti år.

BJØRN IVAR HENRIKSEN

(trommer, klangsteiner, sang)

har mellomfag fra Universitetet i Oslo og Bachelor of Arts in Popular Music and Recording fra Salford i England. Har arbeidet som kulturskolelærer i Kirkenes og Mo i Rana. Ellers har han spilt trommer i forskjellige band i Oslo og Manchester. Bjørn Ivar er i tillegg utdannet lokfører.

LARS SVANBERG JAKOBSEN

(triangel, gitar, bass, banjo, sang)
har en musikkutdannelse med en Bachelor of Arts i Popular Music & Recording (Salford University), og cand.philol i musikkvitenskap (Universitetet i Oslo). Har medvirket som produsent og lydtekniker på flere populærmusikkinnspillinger og bruker noe av tiden sin på å øve Scruggs-stil på sin femstrengs banjo.

Ford Folk

spiller norsk og angloamerikansk folkemusikk. Ga ut cd-en «Folkemusikk fra Nesodden» i 2013. Dette er et nybrottsprosjekt for et tidligere blankt felt på folkemusikkartet. Plata ble presentert blant annet i NRK P2s Folkemusikktimen og i et folkemusikkprogram på BBC radio Scotland.

Sangen Granholtsang – som har utgangspunkt i Alexander Rybaks «Europe Skies», har vært spesielt populær. Sangen handler om funnet av en 8000 år gammel boplass på Granholt på Nesodden. Med klangsteiner, beinfløyte og banjo skaper Ford folk en link til fjern fortid – godt hjulpet av kunnskapen til bandmedlem og musikkarkeolog Gjermund Kolltveit.

Medlemmene i Ford folk har musisert sammen i forskjellige konstellasjoner i mange år. Utenom nesoddmusikken har bandet et stort reportoar av britisk-irsk-norsk folkemusikk – og popmusikk. Litt av greia er å rocke opp folkemusikken og folke ned populærmusikken. For eksempel nesoddingene Fra Lippo Lippi, Alexander Rybak og Lars Beckstrøm – som kan høres på plata.

De siste årene har Ford Folk hatt konsertert i Sverige, flere steder på Nesodden, på Josefine viseklubb og holdt flere kirkekonserter.